Bildet er av brannen i badelandet Liseberg Oceana. Tung, mørk røyk kommer opp fra bygget, og flammer står opp fra taket.
BRANN: Badelandet Liseberg Oceana ble totalskadd i en brann 12. februar i år.

Nødetatenes etterforskning av Oceana-brannen på Liseberg er nå avsluttet

SVERIGE: Storgöteborgs redningstjeneste (RSG) er nå ferdig med sin etterforskning angående håndteringen av Oceana-brannen på Liseberg i Göteborg, 12. februar i år.

Publisert

Ved ankomst på stedet kunne redningspersonellet konstatere at det var en intens brann i vannskliene på utsiden av bygget. En person ble meldt savnet, og en redningsaksjon ble satt i gang umiddelbart. Etterforskningen slår fast at samarbeidet mellom personalet på byggeplassen og redningspersonalet fungerte svært godt, det melder Byggvärlden.

Rapporten slår fast at kunnskapen og engasjementet til byggeplasspersonalet overgikk forventningene og hjalp brannmannskapene til å ta gode og velinformerte beslutninger gjennom hele operasjonen.

 

Avbrutt av eksplosjon

Under aksjonen oppsto en branngasseksplosjon inne i bygget, som tvang redningspersonalet til å stoppe redningsforsøkene. Den innledende intensive og risikofylte innsatsen ble deretter en langsiktig og ressurskrevende slokkeinnsats. På grunn av den kraftige røykutviklingen ble det sendt ut en viktig offentlig melding, VMA, i første fase av operasjonen. Den savnede ble funnet død fire dager senere i dette området.

– Til tross for det tragiske utfallet kan vi i etterforskningen konstatere at aksjonen ble gjennomført effektivt og i henhold til RSGs instrukser og retningslinjer. Uforutsigbare hendelser kan alltid skje under en redningsaksjon, men personalet håndterte situasjonen på best mulig måte, sier Göran Kallin, ulykkesetterforsker til Byggvärlden.

Bildet er et overblikksbilde.av Oceana-bygget under brannen. Det kommer røyk opp fra bygget.

Formålet med etterforskningen

Redningstjenestens etterforskning dekker ikke selve brannårsaken, som i stedet etterforskes av andre myndigheter.

– Formålet med ulykkes- og arbeidsmiljøundersøkelsen er å ta lærdom av gjennomføring av redningsaksjoner i komplekse bygg og ved risikofylte brannhendelser, samt å forebygge risiko for dårlig helse og ulykker i fremtiden, sier Anders Ekberg, redningsleder og sjef for etterforskningen.

 

Powered by Labrador CMS